Vancouver Island 2

22 september 2016 - Campbell River, Canada

Hallo allemaal,

Waar waren we gebleven, o ja Campbell River.

Gelegen ongeveer in het midden van het 510 km lange eiland aan de oostkust. De eerste nacht stonden midden in het bos onder hoge en dicht begroeide bomen. Marianne vond het maar niets, de 2e nacht op een camping aan zee alleen te bereiken via een 4 km lange bosweg met grijze gravel vol gaten. Maar dan heb je ook wat er is een hottube en marmeren wastafels bij de douches. Voor de camper gezeten uitkijken over zee en zelfs nog zeehonden gespot, helaas geen walvissen maar een toplocatie: Ripple Rock RV Park 19 km noordelijk boven het stadje.

Graag wilde we met een walvisspot excursie mee, helaas is het min of meer na-seizoen en gaan niet alle tochten door, Zo ook de onze niet, alternatieven bleken pas vrijdag beschikbaar. Very pitty.........   Toen geprobeerd een rondvlucht naar afgelegen oorden met postbezorging te boeken ...........ook vol. Gelukkig was er een vlucht de volgende dag met dezelfde bestemmingen. Doen.  Om 12 uur melden, betalen en gaan met dat watervliegtuig . En we gingen, echter niet verder dan de opstijgstrook op het water want de piloot nam een onvolkomenheid waar aan de draaiende propeller.

Wij er weer uit en hij test vlucht maken, ik zag het al aan zijn gezicht. Niet goed. En idd de baas van het spul kwam vertellen dat het niet verantwoord is om met mensen te gaan vliegen, ander toestel? Nee ze hebben er 3 en die waren weg of volgeboekt. Ook weer jammer. Geld terug geboekt en dan maar onderweg naar Victoria. Zoals gepland echter een paar uur eerder.  Nu staan we op een camping in de "badplaats" : Qualicum Beach. Lachuuu. Op aanraden van de campingbaas gaan eten in een even verderop gelegen restaurant. Genaamd Deeze. Live muziek met 2 cowboys op gitaren van top tot teen onder de tatoe's lang haar en baarden. De voice of Canada gaan ze niet halen maar best aardig. Wel heerlijk gegeten. (Zie foto album ). Morgen verder naar Victoria, een Engels aandoende stad in het zuiden van Vancouver Island. Wat trouwens veel lijkt op Zuid Duitsland qua natuur, veel bossen. Als je uit de Rocky's komt weer heel anders en best wel ff wennen.

Totdandan

1. Peter lia:
    23 september 2016
    O wat jammer zeg,ja dat is zeker dikke pech,vooral als je in het vliegtuigje zit.
    Nog veel plezier de laatste dagen.
    Gaat hard hè.