Wat na Kokanee kwam

17 september 2016 - Clearwater, Canada

Hallo allemaal,

Eindelijk na meerdere dagen hebben we weer eens een WiFi verbinding, dus hierbij een up date.

image

Na vertrek van de camping in Fort Steel was het koud en mistig, wat een spookachtig beeld gaf bij een meer onderweg. Langzaam trok de mist op en kwamen de Rocky Mountains in zicht.

Rocky Mountens

Via de highway 3 east en de 93, die door het Banff National Park loopt bereiken we Banff. Een mondaine plaats met veel winkels en restaurants die zowel in de zomer als winter druk is. Opvallend dat ook hier het stikt van de de chinezen/koreanen en japanners. Ook de souvenierswinkels zijn door hun overgenomen.

Banff 2

Vanuit de Banff zijn we met de kabelbaan de Tunnel Mounten op gegaan, 2200 meter hoog. Een prachtig uitzicht over het stadje en de wijde omgeving.Tunnel1Banff2

Later deze middag hebben we een duik genomen in de Hot Springs van Banff een zwembad gevuld met mineraalwater van 40 graden, ff lekker.

Na een overnachting op de Tunnel Mountain Campground via de de Icefield Parkway onderweg naar, nadat we gestopt zijn bij Lake Louise,  Jasper. Ongelooflijk zo mooi de rivieren, meren

Lake3Lake1  Lake2 Oja Winnetoe was er ook.

Goed verder richting Jasper, veel foto's gemaakt 93aJasper2

Het is nu al laat, WiFi is erg traag dus het duurt lang het uploaden. Dus bij een volgende gelegenheid beelden van de Gletcher Colombia Ice Field, Jasper en Clearwater. De volgende etappe gaat naar Whistler de plaats waar Olympisch skiën is geweest.

Totdandan..............

PS

Vandaag de eerste regenachtige dag met een riviertocht "berenspotten"  per boot, en we hebben ze gezien.

1. Ce:
    18 september 2016
    Wat mooi:)
  2. Jim:
    18 september 2016
    Dat ziet geweldig mooi uit.
    Leuk, dat we zo kunnen meegenieten.